Pastís de xocolata
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Ingredients:
- 200 gr de sucre
- 250 gr de perles de xocolata negra
- 200 gr de mantega
- 200 gr de farina per biscuit
- 4 ous
- un sobre de llevat
- un polsim de sal
Per al farciment:
- 100 ml de nata
- 200 gr de xocolata
Per a la cobertura:
- 250 ml de nata
- 300 gr de perles de xocolata
Per decorar:
- 150 gr de maduixes
- 100 gr de virutes de xocolata blancaç
- 100 gr de virutes de xocolata amb llet
- 100 gr de virutes de xocolata negre
- Unes fulles de menta
Elaboració
Preparació:
Fonem part de la mantega amb les perles xocolata al bany maria i la reservem. Batem la resta de la mantega amb els rovells d'ou i el sucre fins que blanquegi. A aquesta crema afegim la farina tamissada, ho barregem amb la mantega i la xocolata foses. Afegim el llevat i la sal. Finalment, afegim les clares muntades a punt de neu.
Posem mantega en un motlle de 24 i hi posem la massa. Ho introduïm al forn a uns 180ºC durant uns 40 min (punxeu-lo per veure si està llest).
Treiem el pastís del forn i el deixem refredat, preferiblement desmotllat i sobre una reixa. Un cop fred, el tallem per la meitat amb compte.
Escalfem els 100 ml de nata i afegim els 200 gr de xocolata, desfem i deixem refredar. Amb aquesta xocolata farcim el pastís
Ara fem bullir la nata i afegim una miqueta d'aigua, i un cop ha bullit, ho retirem del foc i afegim la mantega i les perles de xocolata. Ho barregem fins obtenir una salsa brillant. Cobrim el pastís amb la xocolata.
TOTES LES MEVES RECEPTES A Bonissim.blogspot.com
Comparteix aquesta recepta: