Pastís de xocolata -sense xocolata-
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 iogurt de soja
- 1 mida de iogurt d'oli d'oliva suau
- 2 mides de iogurt de farina (1 de sègol i l'altre de kamut o blat sarraí)
- 1 mida de iogurt de farina de garrofa (substitutiu del cacau)--bona marca biospirit--
- 1 ó 2 mides de iogurt de sucre (millor de canya orgànic, que es com grisós)
- 3 ous (bio o ecològics)
- 1 sobre de llevat no químic o una culleradeta de bicarbonat de farmàcia
- Opcional : nous pelades o pinyons
Elaboració
Barrejar tots els ingredients en un bol, reservant les clares que, muntades a punt de neu, s'afegeixen a l'últim moment. Si es vol, s'hi poden barrejar nous trossejades, i guardar-ne unes quantes per la guarnició. Opcional, torrar al forn uns quants pinyons i afegir-los a la pasta abans de posar-la en un motllo.
En un motlle, prèviament untat amb una mica de mantega i farina, posar-hi la pasta i coure-la al forn, a 180/190 graus durant 30 minuts, aproximadament. Segons els forn, una mica menys.
Notes
Us aconsello utilitzar motllos de paper-cartró, que es venen habitualment en botigues d'estris
botigues d'estris per a festes i disfresses.
Comparteix aquesta recepta: