Mongetes de Balaguer, bullides

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Utensilis

Una aranya de filferro

Elaboració

La nit abans de coure les mongetes, les posarem en remull amb aigua, i un polsim de bicarbonat. En el moment de coure-les, les rentem ben rentades, i les posem en una olla amb aigua suficient, tot afegint-hi: els alls, el llorer, i la ceba amb els claus d'especie, clavats. Un cop l'aigua arrenqui a bullir, abaixem el foc, i a potencia mitjana, deixem que es vagin coent. A mitja cocció, corregim de sal, i anem en compte que no es desfacin, fins que són cuites. En el moment de posar-les en el plat, ho fem amb l'ajud d'na aranya perquè s'escorrin ben bé. Un cop en el plat, les amanirem amb un raig d'oli d'oliva, i ja les podrem servir a taula, i !! bonprofit!!.

1h

Notes

Les mongetes de Balaguer, són tant bones, que no cal fer-hi res perque resultin un plat excel·lent. Avui, les farem simplement bullides, com a regal per l'amiga, Merce Montardit.
Aquestes mongetes, quan anava a Balaguer, les menjava en el restaurant El Pont, que no se si encara existeix, i es menjava molt bé.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se