Crema de Sant Josep amb sorpresa
Categoria:
Tipus de plat: Crema
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet
- 4 rovells d'ou
- 100 gr. de sucre
- 40 gr. de midó o maizena
- Peladures d'una llimona
- Una rameta de canyella
- 12 rodanxes de pinya natural o en almívar.
- Un raget de Cointreau o Gran Marnier
Utensilis
Sis cassoletes de fang preferiblement, i un bufador elèctric o de gas, o pala convencional per cremar el sucre.
Elaboració
Farem una crema convencional o tradicional posant al foc la llet, les ratlladures de llimona (una mica grossetes) la canyella, el sucre i la maizena (desfeta prèviament amb una mica de llet). Anirem remenant per tal que no s'aferri a l'estri on l'estem treballant.
Quan sigui feta, prepararem les cassoletes (preferiblement de fang) amb la pinya i tirarem unes gotes del licor escollit per sobre.
Hi abocarem la crema al damunt, i la cremarem amb un polsim de sucre en el moment de servir-la a taula.
Notes
Ha de servir-se el sucre acabat de cremar, calent.
Comparteix aquesta recepta: