Torró trufat de licor
Categoria:
Tipus de plat: Bombons
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Ingredients de la primera part:
- 200 cc. de nata líquida (de muntar)
- 500 grs de xocolata negra fondant
- 40 grs de mantega
- 60 grs. de licor (conyac o whisky o cointreau o el licor que més agradi)
- 50 grs. de mel
Ingredients de la segona part:
- xocolata fondant (la quantitat dependrà del gruix que li volguem donar al napat)
Utensilis
Dues capsetes de torró d´uns 24 x 8 cmts, amb l´interior folrat amb film de plàstic.
Elaboració
Primera part:
-Trenca la xocolata i posa-la en un bol juntament amb la mantega.
-Posa al foc una olla amb tres dits d´aigua; quan bulli apaga el foc i posa-hi damunt el bol amb la xocolata perquè es vagi estovant amb l´escalfor.
-Posa la nata i la mel dins d´una olleta i deixa que arrenqui el bull durant uns segons.
-Aboca aquesta nata sobre la xocolata i remena amb les barnilles; afegeix el licor escollit, i segueix remenant fins que tots els ingredients estiguin ben integrats.
-Deixa temperar aquesta massa fins aconseguir una temperatura d´uns 30ºC.
-Aboca la massa repartint-la en els dos motlles i deixa-la reposar en lloc fresc fins que endureixi.
Segona part:
Si volem donar un bon acabat a les barres de torró les haurem de napar. Per fer-ho només cal que posem xocolata trocejada dins d´un plat i la deixem estovar amb el vapor d´un cassó tal com hem fet abans. Quan aquesta xocolata estigui tova (però que NO sigui gaire calenta), l´escamparem per damunt de cada barra amb la fulla d´un ganivet, formant una capa fina que deixarem solidificar a temperatura ambient.
Durant molt temps vaig estar rumiant com fer-ho per aconseguir que la xocolata tingués un acabat lluent, al final vaig descobrir que si immediatament desprès d´escampar-la, damunt hi posava una làmina de plàstic, la presionava i la deixava assecar, quan al cap d´unes hores treia aquesta làmina, la xocolata quedava lluent.
Les làmines han de ser de plàstic rígid i brillant, si el plàstic és mate, ens donarà un acabat mate a la xococlata.
Notes
Aquesta trufa resulta deliciosa però de consistència molt tova, per aquest motiu requereix un napat. Si volem obtindre uns torrons també molt bons sense que siguin tant laboriosos podem optar per fer una trufa més dura i així no caldrà napar-la. Ho aconseguirem a base de posar 100 o 200 grs més de xocolata.
Quan escalfem la xocolata hem de tindre cura que no hi vagi ni una sola gota d´aigua, ens la podria travar i l´hauriem de llençar. Les eines també han d´estar ben eixutes.
Aquest torró no requereix nevera; guardant-lo apartat de la calefacció és suficient.
Comparteix aquesta recepta: