Patates a la riojana
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de: La Rioja
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Kg. de patates noves
- 2 xorissos (tipus de la zona, gruixudets)
- ¼ de Kg. de costella de tocino tallada a daus
- 2 o 3 grans d’alls macos
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 1 fulla de llorer
- Pebre roig
- Oli
- Sal
- Aigua (millor si guardes el líquid de les mongetes, col, etc. del dia anterior)
Utensilis
Cassola
Elaboració
Ratlleu la ceba i el pebrot verd i ho poseu a sofregir amb oli, una mica de sal, all i llorer. Afegim la costella de tocino. Fem un bon sofregit. Pelem i trenquem la patata i l’afegim al sofregit, amb el xorís a tallat a rodanxes. Ho cobrim amb el brou de les verdures, tirem el pebre roig i ho deixem al foc durant 40 minuts en un foc no molt ràpid.
Notes
Per xupar-vos els dits! El resultat és excel·lent!
Podeu duplicar la quantitat del sofregit i afegir patates per una menjada al cap de 15 dies o quan vulgueu. Aquesta és la meva interpretació d'una recepta menjada al Parador Nacional de Santo Domingo de la Calçada. I funciona! Me la van servei r a l'agost, però és més apropiada per al temps de més fred.
Comparteix aquesta recepta: