Torró trufat de coco
Categoria:
Tipus de plat: Bombons
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Ingredients de la primera part:
- 200 cc. de nata líquida (de muntar)
- 200 grs de xocolata amb llet
- 400 grs de xocolata negra 55%
- 30 grs. de sucre
- 100 grs. de coco ratllat
- 150 c.c. de licor Malibú o qualsevol licor de coco
Ingredients de la segona part:
- xocolata fondant
- coco ratllat (opcional)
Utensilis
Dues capsetes de torró d´uns 24x8cmts., amb l´interior folrat amb film de plàstic.
Elaboració
Primera part:
-Macera el coco amb el licor un mínim de 10 hores.
-Trenca les dues xocolates i posa-les dins d´un bol.
-Posa al foc una olla amb tres dits d´aigua; quan arrenqui el bull apaga el foc i posa-hi a damunt el bol amb la xocolata perquè es vagi estovant amb l´escalfor.
-Posa la nata i el sucre dins d´un cassó i deixa que arrenqui el bull durant uns segons.
-Aboca aquesta nata ensucrada sobre la xocolata i remena amb les barnilles fins que no quedi cap grumoll.
-Afegeix el coco amb el licor i segueix remenant fins lligar la massa.
-Deixa temperar aquesta massa fins aconseguir una temperatura d´uns 30º o 32ºC .
-Aboca la massa repartint-la en els dos motlles i deixa-la reposar en lloc fresc perquè endureixi.
Segona part:
Si volem donar un bon acabat a les barres de torró les haurem de napar. Per fer-ho només cal que posem xocolata trocejada dins d´un plat i l´escalfem amb el vapor d´un cassó tal i com hem fet abans. Quan aquesta xocolata estigui tova (però que NO sigui gaire calenta), l´escamparem per damunt de cada barra amb la fulla d´un ganivet, formant una capa fina que deixarem solidificar a temperatura ambient. Podem fer aquest napat amb xocolata sola, o barrejada de coco ratllat.
Notes
Quan escalfem la xocolata hem de tindre cura que no hi vagi ni una sola gota d´aigua, ens la podria travar; si això succeeix es queda completament engarrotada i s´ha de llençar. Les eines també han d´estar ben eixutes.
Comparteix aquesta recepta: