Vedella amb bolets i castanyes
Ingredients
- Talls de vedella primets, com per fer fricandó
- 2 cebes
- 2 o 3 tomàquets
- Herbes aromàtiques (llorer, farigola...)
- 10 o 12 castanyes, o més, com vulgueu
- Conyac
- Una pressa de xocolate negre
- Rovellons (o el que tingueu, si cal, de pot)
- Brou
Elaboració
Enfarinem i fregim en una cassola els talls de vedella i els reservem en un plat.
A la mateixa cassola, i amb paciència sofregim a foc baix la ceba i un cop ben transparent afegim els tomàquets ratllats,les herbes aromàtiques, salem i esperem una estona a que estigui ben confitat.
Podem aprofitar aquest temps per fer un petit tall a les castanyes torrar-les directament sobre la part inferior del forn. Es fan en 15 minuts aproximadament, aneu remenant-les de tant en tant i després deixeu-les refredar
Un cop el sofregit és a punt, ratllem pel damunt la presa de xocolata, remenem i afegim un rajolí de conyac o vi ranci i deixem que s'evapori l'alcohol (pose'm-hi 10 minuts).
Tornem a posar la carn a la cassola i cobrim amb el brou.
Peleu les castanyes i quan la carn porti més o menys 30 o 40 minuts, les afegim a la cassola. Al cap d'uns 15m afegim els bolets. Deixem coure, sempre a foc lent, 20 minuts més i ja hem acabat el plat.
Com sempre, a l'endemà el guisat serà més gustós.
Si heu fet doble ració, per a congelar una part, també és millor congelar-la el dia següent.
Comparteix aquesta recepta: