Peus de porc cruixents
Categoria:
Recepta per olla a pressió
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 peus de porc
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- una branca d´api
- 2 fulles de llorer
- Pebre negre en gra
- pa ratllat
- vi ranci
- mantega
- oli
Utensilis
Si no disposeu d´olla a presió haureu de triplicar el temps de cocció.
Elaboració
-Polir els peus de porc i submergir-los unes hores en aigua salada dintre de la nevera; prèviamente haurem demanat a la carnissera que ens els obri en dues meitats cadascun. Jo els acostumo a deixar submergits tota la nit, així expulsen tota la sang.
-Esbandir-los i posar-los a l´olla a presió coberts d´aigua freda, una ceba, una pastanaga, una branca d´api, un porro, els grans de pebre, un parell de fulles de llorer i la sal corresponent. Tapar i, quan s´aixequi la vàlvula de l´olla a presió, deixar que coguin durant una hora. Encabat, apagarem el foc i que es temperin dintre del seu propi brou.
-Quan estiguin tebis els escorrerem i els desossarem, deixant només aquells ossos imprescindibles perquè no es deformin.
-Els passarem per pa ratllat
-En una paella antiadherent hi posarem un fil d´oli i els peus que vagin fent crosta amb foc moderat. Els esquitxarem amb una mica de vi ranci.
-Quan aquella cara ja estigui torradeta els hi donarem la volta; damunt hi posarem uns petits (molt petits) encenalls de mantega i que es segueixin fent lentament.
-Quan estiguin dauradets per totes bandes ja els podem posar al plat per menjar-los calentons.
Notes
Aquell brou d´haver bullit els peus de porc el podeu colar i refredar a la nevera. Quan el greix s´hagi solidificat a la superficie, el retireu. Us quedarà la gelatina. La podeu trossejar a bocins i congelar-la. El dia que feu unes llenties estofades, uns cigrons, una escudella barrejada, un senzill brou de pollastre...,etc, hi podeu posar una d´aquestes porcions i us realçarà molt el gust.
Comparteix aquesta recepta: