Sépia amb pésols

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Elaboració

En una cassola de fang començarem per sofregir els alls i les cebes, tot trinxat.
En daurar-se la ceba hi afegirem les sépies trossejades.
Quan seran sofregides hi afegirem aigua o brou de peix, ho salarem i ho deixarem bullir a foc suau tapat uns quinze minuts.
Des prés hi posarem els pésols i les herbes i ho deixarem coure uns vuit o deu minuts més.
El suc ha de ser més aviat clar.
Podem afegir dues patates trossejades, mig got de vi blanc (o ranci), una copeta d'aiguardent, uns brins de safrà o unes fulles d'herba-sana fresca. Uns minuts abans de traure la cassola del foc s'hi pot afegir una picada amb un parell d'alls, unes rametes de julivert, una culleradeta de pinyons i una llesca de pa fregit, tot barrejat amb una mica de brou; hi ha qui fa aquesta picada amb ametles o avellanes torrades en comptes de pinyons. S'hi pot afegir un tomàquet i unes rametes de julivert trinxat.
Podem espessir el brou lleugerament amb una mica de farina. Segons la qualitat de la sépia la cocció es pot allargar uns minuts.

Notes

A la Safor hi posen un parell de patates i un altre de cors de carxofa, tot trossejat, i també hi sofregeixen uns alls tendres.
Si pot afegir una picada d’ametles (amb un all, una galeta i un bocí de xocolata).


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se