Caldereta de llamàntol
Ingredients
- 1/2 llamàntol per persona
- 1 pebrot verd mitjà
- 1 pebrot vermell mitjà
- 3 alls
- 350 g tomàquet madur
- 250 g. cebes
- Una mica de julivert
- 1 copa conyac
- 4 plats d’aigua
- Ametlles i avellanes
Elaboració
Es separa el cap i les pinces dels llamàntols de la cua. El cap es parteix per la meitat, es treu la cua i es talla el llamàntol a rodanxes groixudes.
Es treu el budell central del cap i els bigotis, s'extreu el cervell es reserva juntament amb el suc del cap.
En una cassola s'escalfa oli, es sofregeix el llamàntol tallat a trossos i es retira.
Amb el mateix oli es fa un sofregit amb els pebrots, la ceba, el tomàquet, dos alls i la meitat del julivert, tot tallat petit.
Quan estigui a punt, es tritura amb la batedora, es passa per un colador xinès i es torna a posar a la cassola, s'hi afegeix el llamàntol que s'ha fregit, juntament amb les pinces i els caps i un litre d’aigua i es deixa bullir uns vint minuts.
Mentre, es fa una picada amb les ametlles i les avellanes, un all i julivert.
Quan està ben picat s'hi afegeix una copa de conyac, el suc que el llamàntol ha deixat en tallar-lo i el cervell i es tritura.
Quan la caldereta hagi bullit els vint minuts, s'afegeix la picada i es deixa coure uns cinc minuts més. Es serveix amb llesques de pa molt fines torrades.
Perquè sigui més gustosa, es millor deixar-la reposar unes quantes hores abans de servir.
Comparteix aquesta recepta: