Pastis de poma amb crema
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 làmina de pasta brisa refrigerada
- CREMA: 1/2 litre de llet
- 3 rovells d'ou
- 50 g de maizena
- 1 llimona
- 125 g de sucre
- 2 cullerades de rom negra
- FARCIT: 2 pomes golden
- 1 pot de melmelada d'albercoc
- 3 cireres confitades
Elaboració
Foreu un motlle de parets baixes amb la pasta brisa.
Preparem la crema pastissera, batrem els rovells d'ou amb el sucre i hi afegirem a poc a poc la maizena.
Es posa a bullir la llet amb la pell de llimona. Quan hagi bullit, s'hi ha d'afegir la crema d'ous i posar-la al foc un altre cop fins que arrenqui el bull. Fora del foc hi afegirem el rom.
Posarem la crema dins el pastís i tallarem les pomes a rodanxes fines, que es passaran per llimona perquè no es tornin negres, per posar-les al pastís.
Hi posarem una mica de sucre per sobre i, al forn a 180ºC durant 30 minuts, després la pintarem amb melmelada i l'adornarem amb les cireres posades al centre.
Comparteix aquesta recepta: