Papas arrugás amb salsa chimichurri

Categoria:
Típica de: Espanya → Canarias
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

5 racions

Elaboració

1. Rentem molt bé les papas i les col.loquem en una cassola gran amb un litre d'aigua que estigui ja calenta. Afegim la sal grossa (és molt important el tema de la sal perquè és el que ajudarà al sabor propi de la papa, hem d'afegir la quarta part del pes de les papes que anem a coure, en aquest cas és un quilo de papes, amb la qual cosa trobarem 250 g de sal).
2. Deixem bullir entre 30-40 minuts a foc baix. Anem punxant amb una forquilla per veure com estan de dures, és important que no es passin perquè sinó fariem puré de papa. Quan veiem que estàn tendres les traiem i les passem per aigua freda per tallar la cocció, com si fos pasta.
3. Assequem amb paper les papas, han d'estar ben seques perquè el arrugat sigui ràpid. Mullades triguen més.
4. Col. loquem les papas a la cassola encara calenta i sense aigua. Les acustem al foc al 3 o 4 de potència (foc mig) i afegim una mica de sal i pebre (no cal que sigui sal grossa val la de taula). Comencem a bellugar la cassola amb suavitat i es comencen a arrugar. Aquest procés són uns 5 minuts, es queden com blanques i lògicament arrugades.
5. Les sevim amb la salsa "chimichurri" a part.

45min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se