Pastís Sacher

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Alta

Ingredients

Per fer la cobertura:

8 racions

Utensilis

Un bol per fer la massa
Un motllo desmotllable o de silicona de 20 cm
un colador per tamisar la farina

Elaboració

La mantega ha d'estar a temperatura ambient, per aconseguir que estigui a punt de pomada.
Remenem la mantega amb el sucre glaç i el sucre vainillat, fins que quedi espumosa.
Afegim els rovells i la xocolata desfeta al bany Maria o al microones, i remenem bé.
Barregem les clares amb el sucre i les muntem a punt de neu.
Incorporem les clares muntades a la massa de mantega, de manera que quedin molt esponjosa.
Afegim la farina tamisada, remenant amb molt de compte.
Untem el motllo amb mantega, l'omplim amb la massa i el fiquem al forn, ja calent, durant 40 minuts a 160 graus.
Treiem el pastís del forn i el deixem refredar.
Tallem el pastís horitzontalment en tres parts i li posem al mig la melmelada d'albercoc, prèviament escalfada i passada pel passapurés.

Preparem la cobertura:

Posem a escalfar la nata i quan bulli, li afegim la xocolata,el sucre i la mantega.
Remenem bé fins aconseguir una xocolata fina sense grumolls.
Per posar la cobertura coloquem el pastís en un plat de la mateixa mida. A sota hi posem un got ample i a sota del got hi posem un plat cobert amb plàstic. Tirem la xocolata per sobre deixant que regalimi pels costats fins aconseguir una capa uniforme.
Deixem refredar el pastís i el decorem al nostre gust: amb vitutes de xocolata, amb maduixes...
Va molt bé acompanyar-lo amb nata o amb gelat de vaimilla.

1h

Notes

Fa dos anys, quan vaig estar a Viena, vaig menjar el pastís Sacher i em vaig comprar un llibre de cuina austríaca, on hi havia la recepta del pastís.
Avui m'he decidit a fer-lo i m'ha sortit boníssim. He seguit las indicacions del llibre, però la cobertura l'he fet a la meva manera.
Ha estat un èxit!


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se