Cap i pota amb cigrons

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

6 racions

Elaboració

Per als cigrons.
1.Poseu els cigrons a remullar amb aigua de 6 a 8 hores L'aigua els ha de cobrir.
2.Abans de coure'ls, heu de llençar l'aigua del remull i posar-ne de nova.
3.Cobriu bé els cigrons amb l'aigua neta quan els tingueu a l'olla per coure.
4.Poseu-los al foc i, quan arrenquin a bullir, abaixeu la intensitat. Si necessiteu afegir aigua durant la cocció, l'heu d'afegir calenta, mai freda perquè es trencaria el bull i us quedarien durs.
5.Triguen a coure's hora i mitja
6.Afegim la sal cinc minuts abans de treure l'olla del foc.
Per al cap i pota.
1.Esbaldim els "menuts" sota l'aixeta i reservem.
2.Omplim una cassola de rostir (baixa) amb aigua i afegim els "menuts" de vedella esbaldits.
3.Deixem bullir una mitja hora mínim amb una fulla de llorer i el bitxo.
4.Piquem la ceba i la rostim en una paella uns deu minuts.
5.Afegim el tomàquet donem unes voltes.
6.Tallem el xoriço a rodanxes, el afegim al sofregit.
7.Tirem el xerès al sofregit. (No cal flamejar)
8.Afegim l'all i julivert.
9.Afegim la farina al sofregit.
10.Piquem les ametlles i avellanes.
11.Afegim al sofregit la picada i ho tirem a la cassola del cap i pota, o tenim 15 minuts.
12.Tenim el plat llest, però es millor consumir-lo el dia després.

2h 10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se