Risotto de bacallà i ceps
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per al brou de bacallà:
- 1 ceba mitjana
- 1 pastanaga
- 2 alls
- 1 porro
- 1 kg de pell i espines de bacallà
- 3 l d'aigua
- Oli d'oliva
Per a l'arròs:
- Oli d'oliva
- 1 ceba grossa
- 250 g de ceps
- All i julivert picat
- 1/2 kg d'arròs carnaroli
- 1 nou de mantega
- Formatge parmesà ratllat
- 100 g de morro de bacallà
Elaboració
Brou de bacallà:
Sofregiu la ceba, la pastanaga, els alls i el porro, tot tallat adaus.
Quan estigui tot daurat afegiu-hi les espines i les pells de bacallà i sofregiu-ho durant 5 minuts més.
Afegiu-hi l’aigua i deixeu-ho coure lentament 20 minuts i reservar.
Arrós:
Sofregiu la ceba tallada a dauets durant uns minuts.
Afegiu-hi els ceps tallats a làmines.
Quan estigui ben dauradet, poseu-hi l’all i julivert, l’arròs, el morro de bacallà tallat a daus i el brou de bacallà i deixeu-ho coure fins que l’arròs absorbeixi tot el brou. Finalment, afegiu-hi una mica de mantega i el formatge ratllat i remeneu-ho bé fins que es desfaci.
Notes
Emplateu-ho amb un motlle circular.
Podeu guarnir-ho amb una vinagreta de sèsam.
Comparteix aquesta recepta: