Rap amb gambes i cloïsses
Ingredients
- 8 talls de rap
- 8 gambes grosses
- 16 cloïsses
- 4 grans d'all (3 fregits, 1 de cru)
- Brou de peix
- 3 tomàquets madurs
- 4 llesques de pa fregit
- 30 g entre ametlles i avellanes
- 1 copeta de vi blanc o ranci
- Julivert, llorer
- Sal, oli i farina
- 1 nyora
Elaboració
Fregir 3 alls, amb el mateix oli fregir el pa, posar-ho en el morter amb al julivert.
Salar i enfarinar el rap, en el mateix oli i posar en una cassola de terrissa.
En el mateix oli fregir el tomàquet ratllat, posar el vi i deixeu-ho reduir, posar el caldo i la picada feta amb el pa fregit, els alls i el julivert i la nyora (nomes la polpa i previament remullada) i el llorer. Deixeu-ho coure uns 15 minuts.
Passar la salsa pel colador xinés i abocar-la a la cassola del rap, posar les gambes cres i les cloïsses obertes.
Fer una segona picada amb l'all cru i els fruits secs, tirar-la per sobre el peix i posar la cassola al foc fins que arrenqui el bull i passar-la al forn calent uns 10 minuts (cassola tapada).
Servir amb la mateixa cassola.
Notes
Recordeu que quan feu algun plat al forn, on hi hagi suc, la cassola estarà tapada. Perqué no s'evapori el suc.
Comparteix aquesta recepta: