Pa de iogurt i chili
Ingredients
- 500 grams de farina (preferiblement de força)
- 500 grams de iogurt natural
- 15 grams de llevat sec
- 10 grams de sal
- 5 grams de sucre
- 1 pebrot picant sencer (tipus chili)
Utensilis
Barbacoa preferenment de gas i amb tapa
Elaboració
1.- Posar la farina en un bol i afegir-hi el llevat, la sal i el sucre.
2.- Remenar be i afegir seguidament el iogurt.
3.- Un cop tinguem una massa fina, la estirem deixant-la amb un gruix de 1 a 1,5 cm (gruixudeta)
4.- Llesquem el chili en anelles de uns 3 milímetres i es reparteixen sobre la superfície de la massa ja estirada.
5.- Amb el corró (el rodillo d'estirar), fem una suau pressió per sobre per "encastar" les rodanxes de chili a la massa.
6.- Posar el pa directament a sobre de la barbacoa ja calenta i deixar que es dauri per sota uns 6 ó 7 minuts depenent de la força del gas o carbó que tingueu en aquell moment.
7.- Girar el pa i deixar que es dauri per l'altre costat uns 6 ó 7 minuts mes vigilant que no es cremi el chili.
El sabor es molt especial perquè es nota el iogurt. Si es prefereix, es pot afegir una mica més de sucre o pebre a la massa.
Per evitar que s'enganxi a la graella, cobrir be la base del pa amb semolina o farina de blat.
Si la consistència de la massa es molt tova, es pot rectificar afegint-hi una mica més de farina perquè s'aguanti millor sobre la barbacoa.
Espero que us agradi.
Notes
Aquest pa de chilli es pot menjar com aperitiu amb una cervesseta mentre es fa la carn. Es més autèntic si es talla amb les mans i es comparteix.
Comparteix aquesta recepta: