Bescuit de xocolata
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 120g de mantega
- 125 de xocolata negra
- 75g de xocolata blanca
- 140g de sucre
- 4 ous mitjans
- 125g de farina de blat
- 8g de llevat Royal
Utensilis
Batedora elèctrica de varetes
Elaboració
En un bol poseu les dues xocolates trocejades i la mantega a bocins. Poseu una olla amb tres dits d´aigua al foc, quan bulli, afluixeu el foc al mínim i col.loqueu-hi el bol damunt perquè es fonguin els ingredients. Deixeu temperar. Hi ha qui ho fa amb el microones però a mi m´agrada més fer-ho així per evitar que es pugui cremar la xocolata.
Unteu el motlle amb mantega, enfarineu i retireu-ne l´excés. Reserveu.
Passeu la farina i el llevat per un sedàs. Reserveu.
A un altre bol poseu els ous i el sucre; bateu-los amb la màquina de varetes fins aconseguir una massa ben esponjada, aproximadament 6 minuts.
Aboqueu la barreja de xocolates i mantega (que no estigui calenta) a dins l´emulsió dels ous batuts; lentament i remenant amb suavitat.
Aneu incorporant la farina i el llevat amb moviments suaus i envoltants fins integrar tots els ingredients.
Aboqueu la massa dintre del motlle.
Enforneu a 180º C durant uns 30 o 35 minuts.
Desmotlleu en calent. Quan sigui fred, cobriu amb sucre glas.
Notes
Aquest matí l´he fet per primera vegada i està boníssim. He tret la recepta del següent link: webosfritos.es ; val la pena donar-li una ullada doncs té unes receptes fantàstiques.
Jo he augmentat proporcionalment els ingredients perquè em sortís més gran; l´he tingut 35 minuts a 180º i desprès, amb el forn apagat, l´he deixat 10 minuts més a dintre; però compte, perquè al augmentar els ingredients ha quedat més gruixut i per això he necessitat uns minuts més de cocció.
Comparteix aquesta recepta: