Robiols mallorquins
Categoria:
Tipus de plat: Crestes
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 Ous (separant rovells i clares)
- 250grams de saïm (llard)
- 100 grams de sucre
- 1 got de suc de taronja natural
- Farina de força (de reposteria, o afegir sal a farina normal)tota la que es begui la barreja.
- Melmelades al gust (jo les faig de cabell d'àngel, maduixa i d'albercoc).
Utensilis
Corró de cuina
Elaboració
Es barregen tots els ingredients, excepte les melmelades i les clares d'ou. El saïm, l'hem de deixar estovar prèviament, per tal de poder treballar-lo bé. Es va afegint farina i amassant. Quan la massa ja no s'engantxi als dits, i ja no absorbeixi més farina, serà quan estarà al seu punt. Per començar es fan unes 15 boletes de la barreja, de la mateixa mida.
Amb posterioritat, estenem sobre un hule de cuina o sobre el marbre una mica de farina, agafem boleta per boleta i amb un corró de cuina les aplanem fent un cercle. Amb un motllo rodó (jo ho faig amb un taper) marco les circunsferències sobre la massa, i trec el que sobra, reservant els retalls per fer mes boletes al final amb totes les restes. Amb un pinzell de cuina, mullo la part interna de les rodones amb clara d'ou, perquè al tancar no s'escapi la melmelada. Omplu al mig de la rodona amb melmelada, unes dues cullerades soperes per robiol. Tanco una punta amb l'altra, apretant bé les vores del plat, i marcant amb una forquilla tot el perímetre. Al mig del robiol, fer amb la forquilla tres o quatre punxades perquè no esclati al posar-lo al forn.
Precalentar el forn a 180-200 graus, i el temps de cocció està entre els 15-20 minuts. S'ha de vigilar perquè en funció del tamany que es facin, tarden més o menys en fer-se. Abans de servir hi posem sucre glacé per sobre.
Notes
Opcional emplenar de xocolata blanca, negra o una barreja de les dues, també està molt bó.
Les melmelades han de ser espesses, aconsello de les que venen a granel.
Cal apretar bé les vores mullades de clara d'ou i tancar bé, perquè no s'escapi el farcit.
Comparteix aquesta recepta: