Pastís de carbassa amb setinat de taronja
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Pel puré de carabassa:
- Una carabassa petita
- Una cullerada de postre d'oli
Pel bescuit:
- 250 g de farina
- 200 g de sucre
- 250 g de puré de carabassa
- 70 ml d'oli d'oliva verge Baró de Maials
- 70 ml de llet
- 3 ous
- 1 sobre de llevat Royal
Pel setinat:
- 1 clara d'ou
- 150 g de sucre glass
- Suc de taronja
- Aroma de taronja en emulsió Lorann
Elaboració
Puré de carbassa:
Obrir la carbassa per la meitat, buidar-la de llavors i filaments i posar-la boca avall en una safata untada amb una mica d'oli. Coure al forn a 200ºC durant 40 minuts o fins que comenci a caramelitzar. Deixar refredar, pelar-la, tallar a trossos i amb el xino o la picadora convertir-la en un puré fi.
Bescuit:
Barrejar la farina amb el llevat i reservar.
En un bol afergir el sucre i el oli i batre bé. Incorporar el puré de carbassa Afegir els ous, la llet i la farina i batre fins obtenir una massa espessa, densa però fluida.
Untar amb una mica d'oli un motllo de silicona i omplir-lo amb la massa. Fornejar a 180ºC durant 30-40 minuts aproximadament. Deixar refredar abans de treure del motlle.
Setinat:
Muntar a punt de neu la clara d'ou i afegir-hi el sucre glass sense deixar de batre fins obtenir una pasta espessa a la que afegirem una mica de suc i un toc d'aroma de taronja. Abocar-hoper damunt del bescuit i deixar solidificar a la nevera fins que prengui la seva textura llustrosa.
Comparteix aquesta recepta: