Arròs de diumenge
Pel diumenge, amb els amics. Plat únic.
Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 aletes de pollastre
- 6 salsitxes
- Cap de costella tallat a daus
- 1/2 kg. de sípia neta tallada a daus petits
- 16 gambes llagostineres
- Un grapat de cloïsses
- Un grapat de musclos sense closca
- 4 pebrots verds dels italians
- 1/2 kg. de pèsols fins congelats
- 1 Jalapeño
- 4 Tomàquets
- 2 Cebes
- 1 Gra d'all
- Cúrcuma
- Pebre vermell
- 1 tassa ( de les de cafè ) d'arròs per comensal i dues tasses més
- Caldo o fumet de peix, doble volum que d'arròs
- Oli d'oliva
Utensilis
Una paella gran
Elaboració
Primer sofregim el cap de costella, les aletes de pollastre i les salsitxes tallades a trocets.
Quan sigui tot ros ho traiem i ho apartem. En el mateix oli, sofregim la ceba tallada molt fina amb un gra d'all, quan sigui rossa hi afegim el tomàquet triturat amb el Jalapeño i el pebrot verd tallat a tires.
Quan estigui enllestit afegim dues culleradetes de cúrcuma, la carn que teníem separada i la sípia tallada a tires, ho deixem coure tot junt una estona. Quan la sípia ja és cuita hi tirem els pèsols i per últim hi afegim una culleradeta de pebre vermell ( picant o dolç, al gust ) li donem unes voltes vigilant que no es cremi el pebre.
A part en una olla escalfem el caldo o el fumet, depenent del que haguem triat. Hem d'esperar que bulli.
Afegim l'arròs al sofregit i hi donem unes voltes per a què quedi tot el conjunt amalgamat. Quan el caldo bulli l'anem afegint a l'arròs comptant dos cullerots per cada tassa d'arròs, salem i deixem coure segons les indicacions del tipus d'arròs. Quan falten uns 5 minuts per acabar afegim la closca i les gambes. En acabat apaguem el foc i deixem reposar uns 5 minuts tapat er a què acabi d'absorvir tot el brou.
Comparteix aquesta recepta: