Mongetes verdes saltades amb cansalada
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 800 grams de mongetes verdes planes (congelades)
- Aigua
- Sal
- Mitja llimona
- Un manat d'alls tendres
- Mitja ceba picolada
- Tomàquet fregit
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Quatre tires, de cansalada de panxeta,(tallades fines)
Elaboració
En una cassola amb aigua, sal, i la mitja llimona, posem a coure les mongetes verdes, trossejades. Quan són cuites al " dente ", les deixem en la mateixa aigua, fins el moment de fer-les. A part, en una cassola de terrissa amb unes gotes d'oli d'oliva, fregim la cansalada, tallada a trossos menuts. Quan és mig fregida, afegim la ceba i els alls tendres picolats. Seguidament, afegim tres cullerots de tomàquet fregit, i un raig de ví blanc.
A continuació, afegim les mongetes esorregudes, donem unes quantes voltes, i deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja les tindrem llestes, per treure a taula, en la mateixa cassola.
Notes
Al bullir qualsevol tipus de verdura, jo afegeixo mitja llimona, perquè ajuda a mantenir el color verd de les verdures. També hi ha que hi posa una branca de julivert.
Comparteix aquesta recepta: