Trinxat de muntanya
Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Col verdal
- Patates
- Cansalada (papada salada el dia abans a casa)
- I bitxo.
Elaboració
Posarem una bona quantitat d’aigua a bullir i hi tirarem la col ( totes les parts de la col són bones ), s’hi tira al principi sense la patata perquè el color es quedi més verd.
• Quan la col comença a bullir hi tirem la patata i la sal. Ho deixem bullir fins que estigui cuit. Ho escorrerem bé i ho xafarem.
• En una paella posarem la cansalada a rostir amb una mica d’oli d’oliva, quan la tenim feta, en aquest mateix oli hi fregirem uns alls picats i ho tirarem per damunt del trinxat.
• Ho remenarem tot bé i ho posarem en una paella, amb una mica d’oli a daurar. Ho servirem al plat amb un tall de cansalada i un bitxo.
Notes
La col verdal és un tipus de col típica de les zones de muntanya, però per fer un bon trinxat la col ha tingut que passar per alguna gelada.
No pasar mai pel turmix, el Trinxat s'ha de trinxar!
Comparteix aquesta recepta: