Frit de polp amb patates esqueixades i allioli negat
Categoria:
Tipus de plat: Salsa
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 5 cebes de figueres.
- 2 pebrots verds.
- 1 pebrot vermell.
- Dues dents d’all.
- 4 tomàquets madurs.
- ¾ de quilo de pop ja bullit tallat en daus.
- ½ litre de vi blanc semi-dolç.
- Pimentón piciant.
- grapat de guindilles.
- ¾ de quilo de patates.
- quatre fulles de llaurer.
- Allioli negat (rovell d’ou, dues dents d’all , oli d’oliva i sal).
- Pebre, Sal i oli d’oliva.
- Oli de girasol per fregir les patates.
Elaboració
- Sofregim la ceba tallada en juliana en un raig d’oli d’oliva (li posem sal perquè sui).
- Quan porti deu minuts hi afegim les dues dents d’all tallades ben primes.
- Hi tirem un raig del vi blanc (no tot) fins que s’evapori, juntament amb les dues fulles de llaurer.
- Hi afegim els pebrots verds i vermells tallats en quadrats d’uns 2 cmts. Aprox.
- Quan el sofregit comenci a estar al punt hi afegim els tomàquets tallats en daus (si no estan prou madurs hi afegim un punt de sucre).
- Mentrestant trenquem les patates esqueixant-les i les fregim amb l’oli de girasol en una altra paella (a l’oli li afegim les guindilles i dues dents d’all).
- Quan el sofregit estigui a punt hi afegim el pop, la resta del vi blanc i espolsem amb el pimentón picant fins que el vi s’evapori.
- Quan les patates estiguin daurades, les reservem en paper secant i les afegim a la paella.
- Salpebrem al gust, donem un punt final de pimentón i servim els plats acompanyant cada plat amb un bol individual amb dos dits d’allioli negat perquè cadascú se’l barregi al gust.
Comparteix aquesta recepta: