Mandonguilles amb fruits de mar
Ingredients
- 250 g de carn picada de porc
- 250 g de carn picada de vedella
- 1 ou
- 1 gra d'all
- Julivert
- 4 gambes grosses
- 1 sèpia mitjana
- 1 ceba
- 3 tomàquets madurs
- 100 ml de vi blanc sec
- Oli, sal, pebre i aigua o caldo
- 1 llesca de pa de motllo
- 1 vaset de llet
- 1 gra d'all
- Julivert
- Pinyons i ametlles torrades
Elaboració
En una paella amb oli, fregiu-hi les gambes i reserveu-les. Després fregiu-hi la sèpia tallada a trossets petits, reserveu-la.
En una cassola amb el mateix oli de fregir el peix, sofregiu-hi la ceba passada per el minipimer. Quan estigui tova, aboqueu-hi el vi i deixeu-lo evaporar. Tot seguit poseu-hi el tomàquet i una mica de sal, deixeu-lo coure uns 10 minuts.
Poseu el peix a la cassola.
En un bol, barregeu les carns, amb el pa remullat amb la llet i escorregut, l'all picat i el julivert, l'ou, sal i pebre i un grapat de pinyons . Amb aquesta pasta formeu les mandonguilles, passeu-les per farina i fregiu-les en una paella amb oli. (podeu passar-les per farina i abocar-les a la cassola directament sense fregir).
Poseu-hi aigua fins a cobrir-les. Deixeu-les coure uns 20 minuts.
Feu la picada amb l'all i julivert, les ametlles. Diluïu-ho amb una mica d'aigua.
Aboqueu-ho a la cassola de les mandonguilles i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
Notes
Recordeu de mollar-se les mans per fer les mandonguilles
Comparteix aquesta recepta: