Sonsos
Categoria:
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Sonsos ben frescos, uns 200 grs. per comensal
- Farina de fregir peix
- Oli
- Sal
Elaboració
Renteu el sonso en un colador, sota l'aixeta, deixeu que escorri tota l'aigua. Saleu en el mateix colador procurant que quedi salat uniformement. Poseu l'oli al foc. L'oli ha de ser abundant, ben bé un dit en una paella.
Poseu un grapat de farina en una bossa de plàstic i feu-hi saltar un grapat de sonsos dintre que quedin ben enfarinats. Tot seguit traieu los de la farina i feu-los saltar en un altre colador per treure'n l'excès de farina. Comproveu la temperatura de l'oli tirant un sonso a la paella. Si ja està prou calenta neu fregint per tandes. Enrossiu-los bé. Aneu repetint l'operació amb la resta de sonsos fins acabar-los.
Notes
El truc de la bossa de plàstic per arrebossar-los en farina, fa que us quedi aquesta ben repartida i a més no embruten cap estri.
Feu una bona plata de pa amb tomàquet per servir-los i un bon vi blanc per acompanyar-los. Èxit garantit.
Comparteix aquesta recepta: