Caragols guisats

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:

Ingredients

4 racions

Elaboració

Rentem be els caragols i els reservem en una escorredora.
Tallarem a cuadrets petits el pernil i la cansalada.
En la cassola, que courem els caragols, posem quatre cullerades de oli, quant estigui calent, el pernil, la cansalada i el bitxo, li donem quatre tombs i afegim la ceba salada, que haurem tallat ben petita i la enrossim, mentre tant escaldem, pelem i fem bocins el tomàquet, que afegirem a la ceba quant aquesta estigui transparent.
Abocarem ½ gotet de vi i remenarem.
Mentre tant es fa aquest sofregit, podem picar en un morter, amb una mica de sal, el gra de all pelat, las ametlles torrades pelades i la galeta maria.
Quant estigui tot ben matxucat o diluirem amb la resta de vi.
Ho posarem a la cassola i li donarem un parell de tombs. Tot seguit afegirem dos gots de aigua i salarem, deixarem que bulli un ¼ de hora mes o menys.
Passat aquest temps posarem el caragols i acabarem de cobrir-los amb la aigua que calgui, rectificarem de sal.
O deixarem bullir a foc suau una ½ o ¾ de hora.

1h 15min

Notes

Jo faig servir caragols congelats, ja que dels altres cada vegada sen troben menys. A mes a mes te estalvies la feina de purgar-los, rentar-los i bullir-los.
Poso 4 racions, però si els feu servir com a tapa en sobraran, els podeu congelar en carmanyoles petites i en tindreu per altres vegades,

Hi ha un refrany que diu al Juliol ni dona ni caragol.
Però jo me estimo mes el que diu caragol i dona tot el any es bona.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se