Mandonguilles de carn amb suc
Ingredients
- 250 g. de carn picada de Porc.
- 250 g. de carn picada de Vedella.
- 250 g, de Tomàquet triturat.
- 150 g. de Pèsols.
- 1 Ceba grosseta.
- 2 llesques de pa sec mitjanes.
- 20 Ametlles torrades.
- 3 grans de Alls.
- 2 Ous
- Julivert.
- 1 galeta Maria.
- 1 gotet de Vi negre.
- 1 got de aigua.
- Llet.
- Oli.
- Sal.
Elaboració
Primer de tot una estona abans de començar -ho ha fer, posarem en remull les llesques de pa sec amb la llet, per que se estovin be.
Barregem les dues classes de carn i li hi afegim el pa remullat, escorregut, 2 alls esmicolats, julivert també esmicolat, els ous i sal.
Farem les mandonguilles i les passarem per farina, les fregirem amb oli ben calent, no gaire, no mes les tenim que segellar, les reservem.
Fem una picada amb el gra de all que ens queda, una mica de sal, les ametlles pelades i la galeta maria, quan ho tinguem ben matxucat, ho diluïm amb mig gotet de vi.
En la cassola que courem les mandonguilles, posem una mica de oli, del que les em fregides, i sofregim la ceba fins que estigui transparent, courem també una mica els pèsols.
Tot seguit afegim el tomàquet, fins que es begui la seva aigua, posem la resta del vi.
Aboquem la picada, remenat un parell de voltes.
Afegim el got de aigua ( si veieu que queda massa espès ni afegiu mes, te que quedar una mica líquid, ja que te que bullir una estona ) i ho salem.
Quan faci uns 20 minuts de que bulli a foc suau, si cal ho rectificarem de sal, posarem les mandonguilles que teníem reservades, i deixarem que bulli suaument un ¼ de hora mes.
Si abans de que incorporem les mandonguilles veiem que ens queda massa liquida la salsa, diluïm en mig gotet de aigua dues culleradetes de Maizena i ho aboquem remenant de presa.
Comparteix aquesta recepta: