Medallons de rap amb salsa de mantega d'all
Categoria:
Típica de:
Estació:
Ingredients
- 500 g de rap
- 4 tomàquets grans
- 1 bulb petit de fonoll
- 2 tiges d'api
- 80 g mantega d'all
- 1/2 manat de julivert (picat)
- 1/2 cullereta de fulles de farigola
- 4 fulles d'alfàbrega (picades)
- 20 g de mantega
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1/4 de litre de brou de peix
- 2 cl. de vermut sec
- Sal,
- Pebre (acabat de moldre),
- Pebre de cai-ena, i
- Una mica de suc de llimona
Elaboració
Renta els medallons de rap i deixa que s'assequin.
Escalda els tomàquets breument, pela, i talla per la meitat, treu les llavors i talla la carn en cubs petits.
Del bulb de fonoll treu el verd i deixa de banda.
Talla el bulb i les tiges d'api rentats, en tires fines.
Barreja la mantega d'all amb el julivert, la farigola i l'alfàbrega i reserva a la nevera.
Salta el fonoll i l'api en mantega, cobreixen lleugerament amb aigua i deixar que bulli fins que només romaní al voltant del 4 cullerades de líquid.
Escalfa l'oli d'oliva en una paella i fregeix els medallons de rap en ambdós costats uns 2 minuts. A continuació, retirar del foc, posa una tapa i deixa que es vagin acabant de fe.
Posa 4 cullerades del brou de coure les verdures en una paella petita, afegeix el brou de peix i el vermut i deixa que es cuini breument a foc lent. Afegeix la mantega d'all i herbes amb una batedora de mà, i després afegeix les verdures.
Condimenta amb sal, pebre, pebre de cai-ena i el suc de llimona.
Aboca la salsa sobre els medallons de rap i serveix amb arròs a les herbes.
Comparteix aquesta recepta: