Gató mallorquí

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

9 racions

Utensilis

Motllo de 28 cm de diàmetre.

Elaboració

Separem les clares del rovell dels ous i les muntem a punt de neu. Barrejem bé els rovells amb el sucre, fins que quedi una massa fina i blanquegin. Hi afegim l'atmetlla mòlta, la pell de llimona ratllada i la canyella. Si afegeixen les clares a punt de neu, procurant fer-ho amb moviments de dalt a abaix que permitin que s'airegi la massa. Agafem un motlle desfondable d'uns 28 cm de diàmetre i l'untem bé de mantega i una mica farina perquè no s'engantxi el pastís (també es poden utilitzar altres tipus de motllos, tal com veieu a la foto).
Aboquem el preparat dins el motlle i ho repartim homogèneament. El forn l'hem de precalentar a 170 º. Quan estigui a aquesta temperatura, enfornar-lo 30 minuts. Un cop transcorregut aquest temps, i sense obrir el forn, baixem la temperatura a 150 º i ho coem de 10 a 15 minuts més. Comprobem si està cuita, punxant el centre amb un escuradents. Si no surt net, deixar al forn una estona més. Un cop cuit el Gató,el deixem encara al forn amb la porta oberta durant uns 10 minuts més. El treiem del forn, el sacsejem una mica i li donem uns copets sobre una superfície dura,per evitar que la superfície quedi d'una forma irregular quan la pasta s'abaixi. Es deixa refredar, un cop fred, s'ensucra amb el sucre en pols.

1h 20min

Notes

És un postre molt típic de Mallorca. Es sol acompanyar de gelat d'atmetlles, que és molt comú a ses illes. Una variant també molt bona es fer-lo igual però substituint les atmettles per avellanes.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se