Tombet mallorqui
Ingredients
- Ingredients per 4 persones
- 4 albergínies mallorquines tendres
- 3 pebrots verds mallorquins
- 3 “ vermells
- 8 patates mitjanes
- 8 grans d’all
- 1 quilo de tomàquets madurs
- 2 tassetes d’oli d’oliva
- Sal i sucre
Utensilis
Paelles
Elaboració
Tallar les albergínies a rotllanes. Posar sal .
Treure la grana dels pebrots i tallar a trossets. Rentar i escórrer.
Pelar les patates i tallar-les a rodanxes. Rentar i escórrer.
Xafar els alls sense pell. Rentar els tomàquets i trossejar. Escalfar una mica d’oli, fregir un all i afegir-hi el tomàquet. Salar i una mica de sucre. Tapar la cassola i deixar que es confiti molt a poc a poc. Lligar la salsa i passar-la per un colador xines i reservar.
Escalfar oli en una paella i fregir les patates . Escorre-les i posar-les en una cassola de fang plana.
En el mateix oli fregiu les albergínies ( un cop netes i escorregudes). S’escorren i després es posen sobre les patates.
Ara fregiu els pebrots junt amb els alls que queden. Poc foc perquè no perdin el seu suc. Poseu-hi sal i escorreu-ho. Es posa sobre les albergínies.
Cobriu-ho tot amb la salsa de tomàquet.
Serviu-ho calent o fred. Com a primer plat o acompanyament de carn, ous o peix.
Comparteix aquesta recepta: