Cigrons amb pop
Categoria:
Recepta per olla a pressió
Típica de:
Estació:
Ingredients
- 1 pop
- 2 patates grans
- 2 fulles de llorer
- sal gruixuda
- pebre negre en gra
- 1 bol de cigrons
- 4 grans d'all
- 1 ceba
- 3 pebrots verds
- 4 tomàquets de pera frescos
- vi blanc
- 1 pastilla de brou de peix
- pebre vermell dolç
- 1-2 cayenas seques esmicolades (opcional)
- un grapat de panses sultanes
Elaboració
La preparació del pop és ben senzilla:
10 minuts en olla a pressió (comptats des que comença a girar el pèndol) amb unes fulles de llorer, una mica de sal, les patates i uns grans de pebre negre. No cal afegir aigua, ve amb ells.
Els cigrons, després d'unes hores en remull, necessiten una mica més de temps: 15 minuts, també en olla a pressió. Utilitzarem l'aigua que hagi deixat anar el pop i afegirem la que sigui necessària fins cobrir-los i una miqueta més.
En una cassola ampla i poc profunda, amb una mica d'oli a foc mitjà, afegirem uns alls tallats a làmines.
Després afegirem una ceba molt picada, dos o tres pebrots verds tallats en juliana i tres o quatre tomàquets frescos, també tallats en trossos petits.
Remenant de tant en tant, sofregirem les verdures una bona estona.
Un raig generós de vi blanc, una pastilla de brou de peix desfeta i una raonable quantitat de pebre vermell dolç serviran d'amaniment.
Per als amants del picant, és bon moment d'afegir una o dues cayenas esmicolades.
Afegir unes panses sultanes per donar un toc dolç al paladar en el moment de menjar-lo.
Després afegirem les potes del pop tallades a rodanxes i remenarem bé amb totes les verdures ja pochadas.
Després d'uns pocs minuts bullint, afegirem els cigrons i una mica del brou on es van fer. Courem uns minuts més, tot ben barrejat ... i a menjar
Notes
És un plat típic de Portugal. En qualsevol cas, està deliciós i la seva elaboració, si bé porta una mica de temps, val la pena cuinar
Comparteix aquesta recepta: