Puding, amb fruits secs
Categoria:
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Set ous sencers
- 200 grams, de sucre
- Una pell, de llimona
- Una pell, de taronja
- Una branca, de canyella
- Un litre de llet, sencera
- Sis llesques, de pa de motlle, sense cotna
- Mig got, de qualsevol ví generós: oporto, moscatell. ví de misa, mistela, etc...
- Caramel líquid, Royal
- Aigua
- 100 grams, de pinyons
- 100 grams, de panses de corint
- 100 grams, de prunes sen pinyol
- 100 grams, de dàtils, sense pinyol
Utensilis
Una pudinera
Una safata fonda, pel forn
Uns fulls, de paper de diari
Elaboració
Primer de tot, posem la llet, el sucre, les pells de taronja, llimona, i la canyella, a bullir. Quan ja ha bullit, retirem les pells, i deixem que refredi. Quan és freda. afegim els set ous sencers, passem la batedora elèctrica, i ho reservem.
A part, agafem tots els fruits secs, i els escaldem amb aigua bullint, uns cinc minuts.
Seguidament, agafem les prunes i els dàtils, i amb l'ajud d'un ganivet, els trocejem una mica, i els reservem.
A continuació, posem caramel líquid en el fons de la pudinera, afegim el pa esmicolat, l'emborratgem amb el ví que tinguem, escampem tots els fruits secs que tenim escaldats, i seguidament, omplim la pudinera amb la barreja de la llet i els ous batuts.
Seguidament, posem uns fulls de paper de diari en el fons de la safata per anar al forn, posem la pudinera, i omplim amb aigua freda, fins arribar a tres quartes parts, de la pudinera, i ho enfornem a 180º, uns 45 minuts.
Quan ja és cuit, ho retirem del forn, i deixem que refredi de un dia pel l'altre, abans de desclavar-lo. Al servir a taula, podem fer un dibuix, amb caramel líquid, com a decoració.
Notes
De cada puding, surten unes deu raccions, ben generoses.
Comparteix aquesta recepta: