Amanida de faves, un plat pecaminós

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Elaboració

Prepareu una salsa amb l’oli, el vinagre, la mostassa, el pebre,la menta ben picada, el sucre i la sal, tot batent-la en un bol. Feu bullir les faves, sense tavella,amb aigua, sal i un brot de menta, mirant que quedin lleugerament grenyals. Deixeu-les refredar.
En una enciamera barregeu les faves, l’enciam tallat a la juliana, el pernil (opcionalment amb una mica de gras) tallat a tiretes. Amaniu-ho amb la salsa vinagreta que heu preparat.

20min

Notes

Heu d’ utilitzar faves petites, molt tendres: es troben al mercat a partir del gener, fins a la Primavera.
També n’ hi ha de pot, conservades al natural (algunes procedents de Xile, excel·lents) o en oli. Comercialment solen tenir el nom de “faves baby” -per cert, la més típica expressió amorosa de la llengua anglesa!-. Així doncs, queda comprovat que les faves són eròtiques. No obstant, sempre que es pugui, és millor fer-les sevir fresques o, si de cas, congelades.
Podeu canviar el tipus d’ enciam: llarg, meravella, francès, trocadero, així com canonges, fulla de roure, radichio, xicoira, rúcula, etc.

Article complert publicat al DGS per en Jaume Fàbrega.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se