Pastis de poma d'olot
Categoria:
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 2 ous
- 75 gr. farina
- 25 gr. de "Maizena"
- 100 gr. sucre moreno
- 1/2 sobre de llevat
- 1/4 de llet
- 4-6 pomes
- Melmelada d'albercoc
Elaboració
En un bol, bateu-ho les clares a punt de neu i reserveu. En un altre bol bateu els rovells amb el sucre fins que quedi un pel esponjós, ja i podeu-ho afegir la llet i tot seguit la farina, la "Maizena" i el llavat tot ben tamisat. Ja podrem afegir les clares amb molt de conte perquè no perdin volum.
Pelarem 3 les pomes i les tallarem a daus i barrejarem amb la massa del pastis .Hi ha d'haver força poma perquè aquesta ens aguantarà la poma del damunt.
Escampeu be la massa al motllo (si pot ser de silicona ) repartint be la poma a daus. Peleu les pomes restants i talleu-les a lamines per arnar-les col-lo cant amb gracia damunt del pastis.
Poseu-lo a coure al forn prèviament escalfat a 200ºC durant 55 minuts. per assegurar-nos que es cuit, poden punxar-lo amb un punxo i comprovar que surt sec. En treure'l del forn, deixeu-lo refredar una mica i pinteu-lo amb la melmelada amb l'ajuda d'un pinzell.
Comparteix aquesta recepta: