Patates Bretxa d'Olot

Categoria:
Típica de: La garrotxa
Estació:

Ingredients

8 racions

Elaboració

En una cassola es posa l’oli i el llard, la ceba, el cap d’alls, el tomàquet, el llord i les herbes aromàtiques jut amb les carns (el cervell es bull a part) i es rosteixen com per canalons. Un cop ja es cuit es tritura i es reserva. Amb el suc del rostit s’hi fa un sofregit i quan ja es fet s’hi tira la carn i es remena bé, quan tanquem el foc i tirem un ou sencer ,perquè quedi més amorosit, ben remenat fins que no es vegi l’ou. Ho reservem.
Pelarem les patates i les tallarem amb una mandolina a un gruix de mig centímetre, es fregeixen amb força oli a poc foc. Es van traient i es posen damunt de paper de cuina perquè empapi l’oli i no quedin olioses. Anem pel farciment, agafarem un tall de patata, que no cremi però que sigui calenta , amb el palmell de la ma hi posarem una cullerada del farciment i al damunt un altre tall de patata i amb l’altre ma es pressiona perquè quedi compacta i així successivament .
En una paella amb oli calent i fregireu les patates però abans les passareu per clares d’ou ben batudes (no a punt de neu) i ja les podeu posar en una plàtera amb força paper absorbent.
Se serveixen calentes acompanyades d’amanida d’enciam.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se