"Picades d'abella de Mallorca"

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Estirem la fulla de pasta de full sobre el mateix paper de forn que solen portar, directament sobre la safata del forn.
Mentrestant encenem el forn posició = a temperatura 180ª. En un bol, barrejem el sucre amb una mica d'aigua, molt poca, lo just perque el sucre es pugui escampar com si fos una crema espessa sobre la massa de full. Escampar un bon gruix d'aquesta pasta de sucre. Un cop estigui tota la fulla amb el sucre, amb un ganivet de punta, tallem la masa de la forma que volguem que surtin els pastissos i el tamany desitjat,sense moure'ls. Jo he dividit la massa en 16 talls no massa grossos. Un cop marcada la massa escampem per sobre, les d'ametlles laminades, que cobreixin bé tota la masa. Ho enfornem de 15 a 20 minuts a 180 graus. Quan veiem que per sobre comencen a estar torrats, posem la possició de forn _, perquè es coguin de sota i no es cremin de sobre.
Un cop cuits, sobre el marbre, estenem uns trossos de paper de cuina, i hi possem per separat cada picada d'abella, al revés, amb les ametlles cap avall. Això es fà perquè es refredi la part de sota i no s'engantxi el sucre fos a la safata o al recipient on els posem. Un cop freds, ja es poden menjar.

30min

Notes

Aconsello un vi PX (Pedro Ximenez) o un bon moscatell de la terra per acompanyar-ho. A mi particularment, quan faig la barreja de sucre i aigua, m'agrada afegir-hi un raig d'anís. Hi dona molt bon gust, però això no és de la recepta original.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se