Arroç de sèpia i verdures amb all i oli

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:

Ingredients

4 racions

Utensilis

Paella

Elaboració

Tallem la sèpia a trossos i reservem la bossa on hi la tinta.
Tallem la pastanaga, 2 alls, els pebrots i la ceba tendra a trossets petits.
En la paella posem oli i coem la sèpia. La retirem i reservem,
Posem a sofregir la ceba,els alls, els pebrots i la pastanaga. Quan estigui al punt la verdura, hi afegim la sèpia, i hi tirem un bon raig de conyac, i tot seguit l'arroç. Amb una mica de brou barregem be la tinta de la sèpia i ho afegim per sobre l'arroç i ho remenen, deixant-t'ho rossejar uns quatre minuts. A continuació tirem el brou fins que cobreixi completament l'arroç, i reservem brou calent, i deixem que vagi fent el xup xup durant uns vint minuts. Mentrestant preparem un "all i oli", amb l'all restant, el rovell de l'ou i una mica de sal, i oli que ho lligui. L'arroç absorbirà el brou i se n'hi haurà d'anar afegint fins que l'arroç estigui cuit al gust (preferiblement ha de quedar una mica dur). Un cop cuit, i tot just acabar d'apagar el foc, es tapa amb un drap de cuina i per sobre el drap s'hi tira una bon raig de vi Verdejo que empapi i traspassin el drap, i es deixa uns quatre minuts. Emplatar i servir. Afegir all i oli a l'arroç, barrejant-t'ho bé.

1h

Notes

Aquest plat, es pot convertir en un arroç negre, afegint tinta de calamar quan tirem l'arroç. La resta de procediment tot igual. Amb un vi Protos Verdejo, ha lligat molt bé.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se