Ous en dos temps
Ingredients
- Ous (el més naturals i ecològics possible).
- Oli d'oliva extra verge (faig servir d'arbequina d.o. Siurana)
- Alls
- Bitxo
Elaboració
Agafo un ou i separo la clara del rovell (jo el poso en un plat fondo o un bol i trec el rovell amb les mans netes que és molt més fàcil).
En una paella mitjana, hi poso un rajolí d'oli extra verge (jo faig servir oli de Siurana en el que abans haurem sofregit uns alls i un tros de bitxo).
Després de remenar suaument amb unes varetes la clara per homogeneïtzar-la, la posem a la paella calenta fins que estigui al punt.
Un cop emplatada la base, amb molt de compte posem el rovell a la paella amb dues gotes d'oli i solidifiquem lleument només la base, que col·locarem estratègicament damunt la clara que havíem emplatat prèviament.
Amb un sospir de pebre acabat de moldre i un polsim de flor de sal o sal maldon, ja tenim el plat base fet.
Ara es poden combinar amb qualsevol sofregit o acompanyament. En aquest cas amb rovellons i el cor d'un api a la planxa. Un bon vi de la terra per acompanyar.
Notes
Aquesta elaboració ens permet coure al punt de cadascú tant la clara com el rovell,
Comparteix aquesta recepta: