Pizza de botifarra i llom sec
Categoria:
Tipus de plat: Pizza
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per fer la massa (2 unitats)
- 300 gr de farina
- 20 gr de llevat fresc
- 3 cullerades d'oli
- 125 gr de llet
- 25 gr d'aigua
- Un polsim de sal
- Ingredients per la pizza
- Una botifarra
- Llom sec
- Tomàquet
- Mozzarella
- Orenga
- 2 "Tranchetes"
- Paper de forn
Elaboració
- Primer de tot haurem de fer la massa per la pizza, mesclem tots els ingredients en un bol i els anem barrejant fins aconseguir una massa que no se'ns enganxi als dits, podria ser que per aconseguir-ho necessitem afegir una mica més de farina.
- Un cop tinguem la massa la deixem fermentar en un lloc ben fresc unes dues hores perquè augmenti de volum, jo normalment la poso en una safata i la tapo amb paper film transparent per evitar que entri aire
- Passades les dues hores agafem la massa i la dividim amb dues parts, una la podem congelar o aprofitar per fer alguna altra pizza (Vegeu recepta de pizza de xistorra amb formatge manxec)
- Amb un corró aplanem la massa i si ens en sortim li donem forma rodona, posem la massa sobre el paper de forn. Untem amb una mica d'oli. Tot seguit i afegim la salsa de tomàquet per sobre (millor si es un sofregit casolà),agafem els dos "tranchetes" i els repartim per sobre el tomàquet. Posem el llom sec per sobre la pizza. Tallem la botifarra en rodanxes i les esclafem, o repartim per sobre la pizza. Afegim la mozzarella i l'orenga al gust i cap al forn (preescalfat a uns 200ºC)
Comparteix aquesta recepta: