Carxofes a la bella molinera, amb pernil salat
Categoria:
Tipus de plat: Remenat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Salsa bella molinera ( la podeu trobar a les meves receptes ).
- Setze carxofes de mida mitjana, ( o setze cors de carxofa congelats ).
- Dotze llesques de pernil salat
- Aigua
- Sal
- Mitja llimona, amb el seu suc.
Utensilis
Un ganivet petit, ( puntilla ), ben esmolat.
Una cassola fonda
Una escorredora
Elaboració
Primer de tot, netegem les carxofes i amb l'ajud del ganivet, traiem totes les fulles, deixant només el cor.
Seguidament, les posem a coure en una cassola fonda amb: aigua, sal, i la llimona amb el seu suc. Quan són cuites, les escorrem i les reservem.
A part, fem la salsa bella molinera tal com explico a la meva recepta, i la reservem calenta damunt d'una planxa.
A part, en una paella sense oli, saltem el pernil salat, ben picolat amb l'ajud d'un ganivet.
En el moment de preparar els plats, posem: quatre cors de carxofa en cada plat, els cobrim amb la salsa, i tot seguit els espolsem amb el pernil picolat, i ja ho podrem servir a taula en plats individuals.
Notes
Aquesta recepta, també la podem fer amb cors de carxofa congelats, que no desmereix en absolut.
Comparteix aquesta recepta: