Mousse de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

8 racions

Utensilis

Barilles per batre
Cullera de fusta
1 parells de bols

Elaboració

Desfer mantega en un bol al bany maria, juntament amb la xocolata trossejada.
Mentre,a banda en un altre recipient, batre els rovells dels 9 ous, amb la meitat del sucre(25 gr), fins que quedi com una crema .
Quan tenim els rovells batuts, afegim la xocolata desfeta, juntament amb el cacao en pols , i remenem fins obtenir una massa homogènia i ,la deixem refredar.
Batre, amb barilles, les clares i mentre anem batent ,afegim l'altre meitat de sucre com si fos un plugim (25 gr.) fins aconseguir la textura de nata .
Encabat, i amb molta cura, anem incorporant , molt a poc a poc i amb molta paciència, les clares amb textura de nata al bol on tenim la xocolata desfeta amb els rovells batuts , remenant amb una cullera de fusta , però no tot de cop, sino de mica en mica, perquè no perdi consistència .
Quan ja ho tenim tot incorporat, anar omplenant les copes, bols o l'estri on volem posar la xocolata. Adornar-ho a gust personal(granillo de xocolata, amb fulla de menta, virutes de xocolata, granillo de colors, etc) i deixar-ho a la nevera . No cal que hi estigui massa estona. Es pot posar abans de dinar/sopar i servir els postres.

30min

Notes

Hi ha vegades que utilitzo copes de cava d'aquelles antigues planes o d'altres, bols petits de vidre, en funció si ho faig per menjar a casa o m'ho emporto a altres indrets .
Personalment no m'agraden les coses massa freda de la nevera, així que mai he deixat la mousse 3 hores, com es diu en altres receptes.
Ho explico tal qual ho faig jo i normalment ningú parla quan estant menjant la mousse.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se