Xurros amb xocolata

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per a la salsa de xocolata :

Per als xurros :

4 racions

Elaboració

Per la salsa de xocolata posa la crema en una cassola i calenta a foc mitjà. Col loca la xocolata en un bol, aboca la crema calenta i remena fins que estigui suau, mantén calent fins que es consumeix.
Per a la barreja de sucre i canyella barreja el sucre amb la canyella i reserva.
Posa el sucre de canya, la sal, la mantega i 250 ml d'aigua en una cassola a foc mitjà. Porta a ebullició, retira del foc i afegeix la farina. Bat els ous amb l'essència de vainilla, afegeix a la cassola i barreja bé.
Col loca una punta d'estrella gran en una màniga pastissera i omple la bossa amb la massa de xurros.
Omple una paella gran i profunda amb una tercera part amb oli vegetal, i calenta a 180 graus. La temperatura és prou alta quan es forma bombolles sobre un pal de fusta que se submergeix en l'oli.
Amb la màniga pastissera posa trossos de massa d'uns 10 cm en l'oli calent. Hauria de ser possible fregir quatre o cinc xurros simultàniament. Fregeix durant uns 2 minuts, a continuació dona la volta amb una escumadora, i cou de nou uns 2 o 3 minuts. Retita de l'oli amb una escumadora i escorre sobre paper de cuina.
Els xurros encara calents, rodals en la barreja de sucre i canyella.
Serveix amb la salsa de xocolata calenta.

Notes

Surten aproximadament de 25 a 30 Xurros

Tradicionalment, simplement es fan rodar només sobre sucre, però si pot afegir una mica de canyella.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se