Samfaina
Ingredients
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd per fregir
- 1 albergínia
- 2 o 3 tomàquets vermells
- 1 carabassó
- Mitja ceba
- 1 raig d'oli
Utensilis
Una paella que sigui gran
Elaboració
- Primer es renta bé tota la verdura ja que es cou amb la pell, menys la tomaca que es pela i se li treuen les llavors.
-Tallarem el carbassó a daus o talledets de esquitllèbit i ho posarem un rato amb sal, perquè desprengui l’aigua. A l’albergínia li farem el mateix.
- Tallarem las demés verdures a la mateixa mida.
- Posarem una paella gran amb un bon raig d’oli d’oliva arbequina i quan estigui calent hi anirem agregant les verdures. Primer el pebrot verd, li donarem una remenada, després el vermell i els deixarem coure una mica, hi tirarem la ceba i sense que en cremi li farem lo mateix. Hi tirarem el tomaca, li darem un parell de voltes, i per últim amb la mà escorrerem l’albergínia i el carbassó i ho deixarem coure tot junt no massa tems ja que ha de queda una mica cruixent. Rectificarem de sal si cal.
Notes
Ho pots acompanyar amb carn o peix, tant al hivern com estiu.
Comparteix aquesta recepta: