Tiramisú de Poma
Categoria:
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per una forma de 2 litres
- 2 dl de suc de poma
- La ratlladura i suc d’una llimona
- 1 sobre de sucre de vainilla
- 700 g de pomes pelades,
- 4 rovells d'ou
- 100 g de sucre
- 500 g de mascarpone
- 4 clares d'ou, batudes
- 150 g de llengües de gat (melindros)
- 6 cullerades de Calvados o suc de poma
- 2-4 cullerades de cacau en pols
Elaboració
Barreja en una cassola el suc de poma, el suc i la ratlladura de llimona i el sucre de vainilla. Ratlla les pomes amb el ratllador directament en el líquid. Bull un moment i deixa refredar completament.
Bat els rovells d'ou i el sucre fins que la barreja estigui suau i esponjosa. A continuació afegeix el mascarpone, i després molt suaument les clares batudes.
Col l’oca la meitat de les llengües de gat en la safata, humiteja les amb Calvados o suc de poma i estén la meitat de la massa de poma i mascarpone per sobre de les llengües de gat. Col•loca la resta de galetes i a sobre la resta de la massa de mascarpone i poma, allisa bé la superfície.
Cobreix el tiramisú i reserva-ho almenys 6 hores a la nevera. Abans de servir s'empolvora amb cacau.
En lloc de cacau es poden posar 100 g d'avellanes triturades o laminades, amb 2-3 cullerades de sucre en pols en una paella, perquè es caramel•litzin lleugerament. Després de refredar, empolvorar sobre el tiramisú.
Comparteix aquesta recepta: