Flam d'ou amb poma i pinyons
Categoria:
Tipus de plat: Flam
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- Set ous
- 200 grams de sucre
- Cinc pomes golden
- Una pell de llimona
- Una pell de taronja
- Una branca de canyella
- 150 grams de pinyons
- Aigua
- Caramel líquid " Royal "
Utensilis
Una safata fonda per anar al forn
Tres fulls de paper de diari
Set flameretes metàliques de mida mitjana
Una batedora elèctrica
Un cassó gran
Un estri per treure el cor de les pomes
Elaboració
Primerament, posem a bullir la llet amb: els 200 grams de sucre, la pell de llimona i de taronja i la branca de canyella. Quan la llet ha bullit, la traiem del foc, i deixem que refredi. A part, pelem i trossegem les pomes, i les posem en un cassó amb un polsim de sucre i un rajolí d'aigua, a foc mitjà. Anem remenant amb l'ajud d'una espàtula fins que la poma és amb una textura de compota, i la reservem.
En un altre cassó, escaldem els pinyons uns tres minuts, i els reservem.
Un cop freda la llet, afegim set ous sencers, i els batem amb la batedora elèctrica.
Tot seguit, agafem les flameretes, els hi posem un rajolí de caramel en el fons, els afegim un grapadet de pinyons, i una mica de compota de poma.
Seguidament, posem les flameretes a la safata fonda damunt els fulls de diari, les omplim fins a dalt amb la barreja de llet i ous, i omplim la safata amb aigua fins a la meitat de les flameretes. Tot seguit o enfornem a 180º uns 45 minuts, fins que clavem un escuradents, i sut net, cosa que voldrà dir que els flams ja són cuits.
Els deixem refredar damunt el marbre de la cuina, i quan siguin freds, ja els podrem posar a la nevera fins el moment de servir-los.
Notes
El caramel líquid jo el faig servir de la marca " Royal ", perqué és el que va millor. També el podriem fer nosaltres, peró així és més ràpid i més net.
Comparteix aquesta recepta: