Pizza casolana a la barbacoa

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

3 racions

Utensilis

Barbacoa amb tapa

Elaboració

Per preparar la base:

1.- Barrejar la farina, el llevat, la sal, el sucre i afegir-hi l'aigua.
2.- Pastar be fins que quedi una massa ben homogènia.
3.- Cobrir amb un drap humit i deixar que llevi fins que dobli el volum (aproximadament 3/4 d'hora, depenent de la temperatura de l'ambient)
4.- Tornar a pastar, estendre la massa i deixarla a sobre de la pedra per pizzes escampant la base amb semolina perque no s'hi enganxi la pizza.
5.- Deixar llevar 1/2 hora mes.

Preparar la pizza:

1.- Escampar la salsa de tomata sobre la base de la pizza sense fer pressió. La salsa millor que no sigui freda de la nevera.
2.- Cobrir la salsa amb el formatge mozzarella
3.- Repartir el bacó a sobre del formatge
4.- Posa-hi la orenga i un raig petit d'oli d'oliva fent una espiral (no posar-ne massa)
5.- Amb la barbacoa ja calenta, posem la pedra amb la pizza al mig i deixem a foc mig. Dependrà de cada barbacoa el temps i la potència. Jo la deixo uns 10 ó 12 minuts amb la tapa tancada.
6.- Un cop cuita i dauradeta per sobre, la traieu amb compte de no cremar-se i es pot afegir els ingredients que us vnguin de gust com ara anzoves, salmó fumat, pinya, pernil dolç, alfàbrega fresca, etc.
Si es vol també es pot afegir formatge de cabra abans de coure-la o substituir el bacó per verdures com ara espinacs, ceba, xampinyons, etc, etc.
Els ingredients son molt variats i n'hi ha per tots els paladars.

Suggeriments:

A la massa de la base se li pot afegir orenga molta, o pebre o un petit raig d'oli d'oliva.
Es pot sustituïr la salsa de tomata per rodanxes de tomata natural. Canvía molt el gust.
Si no teniu barbacoa, es pot coure al forn de la cuina.
Bon profit !

1h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se