Pizza casolana a la barbacoa
Categoria:
Tipus de plat: Pizza
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 300 grs de farina
- 10 grs de sal
- 10 grs de sucre
- 15 grs de llevat
- 185 ml d'aigua
- 1/2 got de salsa de tomata
- 250 grs de formatge mozzarella ratllat
- 50 grs de bacó fumat
- 1 pessic de orenga
- Oli d'oliva
- Un polsim de semolina
Utensilis
Barbacoa amb tapa
Elaboració
Per preparar la base:
1.- Barrejar la farina, el llevat, la sal, el sucre i afegir-hi l'aigua.
2.- Pastar be fins que quedi una massa ben homogènia.
3.- Cobrir amb un drap humit i deixar que llevi fins que dobli el volum (aproximadament 3/4 d'hora, depenent de la temperatura de l'ambient)
4.- Tornar a pastar, estendre la massa i deixarla a sobre de la pedra per pizzes escampant la base amb semolina perque no s'hi enganxi la pizza.
5.- Deixar llevar 1/2 hora mes.
Preparar la pizza:
1.- Escampar la salsa de tomata sobre la base de la pizza sense fer pressió. La salsa millor que no sigui freda de la nevera.
2.- Cobrir la salsa amb el formatge mozzarella
3.- Repartir el bacó a sobre del formatge
4.- Posa-hi la orenga i un raig petit d'oli d'oliva fent una espiral (no posar-ne massa)
5.- Amb la barbacoa ja calenta, posem la pedra amb la pizza al mig i deixem a foc mig. Dependrà de cada barbacoa el temps i la potència. Jo la deixo uns 10 ó 12 minuts amb la tapa tancada.
6.- Un cop cuita i dauradeta per sobre, la traieu amb compte de no cremar-se i es pot afegir els ingredients que us vnguin de gust com ara anzoves, salmó fumat, pinya, pernil dolç, alfàbrega fresca, etc.
Si es vol també es pot afegir formatge de cabra abans de coure-la o substituir el bacó per verdures com ara espinacs, ceba, xampinyons, etc, etc.
Els ingredients son molt variats i n'hi ha per tots els paladars.
Suggeriments:
A la massa de la base se li pot afegir orenga molta, o pebre o un petit raig d'oli d'oliva.
Es pot sustituïr la salsa de tomata per rodanxes de tomata natural. Canvía molt el gust.
Si no teniu barbacoa, es pot coure al forn de la cuina.
Bon profit !
Comparteix aquesta recepta: