Puding de plàtan
Categoria:
Tipus de plat: Púding
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Un litre de llet sencera
- Una pell de llimona
- Una pell de taronja
- Una branca de canyella
- 200 grams de sucre
- Set ous sencers
- Caramel líquid Royal
- Quatre plàtans
- Quatre llesques de pa de motlle,( sense cotna)
- Mig got de moscatell o mistela
- Aigua
Utensilis
Una pudinera
Una safata fonda per anar al forn
Dos fulls de paper de diari
Un cassó gran
Una batedora elèctrica
Un escuradents
Elaboració
Primerament, en un cassó gran posem a bullir: la pell de taronja, la pell de llimona, la branca de canyella i el sucre. Quan ja a bullit, ho reservem, i deixem que refredi.
Agafem una pudinera i el fons el reguem amb el sucre líquid. Tot seguit, esmicolem les llesques de pa de motlle i les emborratxem amb el moscatell o la mistela.
Seguidament, afegim els plàtans pelats i tallats en brunoise, ( a quadrets ).
A continuació, traiem les pells de la llet que hem bullit, hi afegim els set ous sencers,( trencats) seguidament passem la batedora elèctrica fins que tot plegat és ben batut.
Tot seguit, afegim aquesta barreja a la pudinera, i la posem a la safata per anar al forn, tenint cura de posar els fulls de diari a la base de la safata.
Tot seguit, un cop hem posat la pudinera a la safata, omplim amb aigua fins una mica més de la meitat de la pudinera, i ho enfornem a 180º, uns 45 minuts, fins que clavem un escuradents i surt net.
Seguidament, traiem la pudinera, i la deixem refredar damunt el marbre de la cuina.
Quan ja és freda, la podem posar a la nevera, fins el moment de servir.
En el moment de servir, desclavem el puding, i el tallem en racions de un dit de gruix,( en surten deu talls per puding), i ja el podrem treure a taula.
Comparteix aquesta recepta: