Gratin amb Pasta i Boletes de carn
Categoria:
Tipus de plat: Pasta
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 safata per al forn d'uns 23 cm Ø
- 400 g de pasta, per exemple, llacets
- 200 g de pastanagues, ratllades a la juliana
- 200 g d'api, ratllat a la juliana
- 200 g de colinap, ratllat a la juliana (veure Foto)
- 400 g de boletes de carn
- Mantega per la forma
Bany:
- 1 dl de líquid de la cocció
- 1,8 dl nata líquida per salsa
- ½ culleradeta de sal
- Pebre
- 1 cullerada de julivert picat
- 100 grams de formatge, per exemple: formatge de muntanya, ratllat
Elaboració
Cuina la pasta en abundant aigua amb sal fins que estigui al dente.
En els últims 2 minuts afegeix la pastanaga, l'api i el colinap.
Reserva 1 decilitre de líquid de la cocció.
Escorre la pasta i verdures a través d'un tamís.
Col•loca la pasta, les verdures i les boletes de carn en la safata per al forn, ben graixada i barreja bé.
Bany:
Barreja tots els ingredients.
Aboca pel damunt de la barreja de la safata i escampa el formatge per sobre
Gratina durat uns 20 a 30 minuts, amb la safata al centre del forn prees calfat a 220 graus.
Notes
Les boletes de carn, les preparo de la manera següent:
En un bol poso un ou batut i seguidament afegeixo la carn de vedella o bou picada, tot ben barrejat i afegeixo una cullerada doli d’oliva, un all premsat, julivert picat ben fi i pastilla de brou al gust. Dono forma a les boletes de carn, les passo per farina, i els hi dono un bull en un brou
Comparteix aquesta recepta: